Meer berichten

FruitMaster Melissa – sales support export

“Het leukste van mijn baan is de diversiteit. Geen dag is hetzelfde, heerlijk!”

Melissa den Haring (27) werkt sinds 4 jaar op de afdeling export. Iedere dag zorgt ze dat de orders van haar internationale klanten goed in het systeem worden gezet en regelt ze alles wat er moet gebeuren om het bestelde fruit tijdig bij die klanten af te leveren. Wat doet Melissa nou de hele dag, en hoe internationaal is haar functie eigenlijk? Ze vertelt het ons graag!  

Wat houdt jouw werk precies in? 

“Op sales support regelen we alles rondom de binnenkomende orders van onze internationale klanten. We zetten orders in het systeem, regelen het transport en eventuele etiketten, controleren de telervereisten en de specifieke voorwaarden per land, maken de exportdocumenten… kortom, we doen alles wat er nodig is om het fruit tijdig en goed bij de klant in het buitenland te krijgen.  

Doe je dat in je eentje? 

Nee, ons team bestaat uit 5 personenSommige van mijn collega’s (waaronder ik) ondersteunen een accountmanager bij zijn salesactiviteiten, en anderen zijn iedere dag druk met de exportdocumenten die nodig zijn om het fruit over de grenzen te transporteren.”  

Uit welke landen komen jouw klanten? 

“Voornamelijk uit Italië, Polen, Frankrijk, Spanje, Engeland en Ierland. Ik heb zowel met de key accounts – de klanten van de accountmanager – contact als met mijn eigen klanten. Het is namelijk best wel een commerciële functie. Want behalve het verwerken van de orders van bestaande klanten, ga ik ook actief op zoek naar nieuwe klanten. Dat vind ik eigenlijk het allerleukste; mijn ambitie is ook om uiteindelijk accountmanager te worden.”  

Wat doe je om dat doel te halen? 

“Ik ben continu bezig om zoveel mogelijk kennis van FruitMasters, onze klanten en onze producten te krijgen. Ik wil dat mijn kennis zo breed wordt dat ik straks echt iedere klant kan helpen en er helemaal klaar voor ben om accountmanager te worden en FruitMasters in het buitenland te vertegenwoordigen. FruitMasters kent mijn ambitie, en ik ga ook met de accountmanager mee naar buitenlandse klanten, zodat ze mij ook goed leren kennen.   

Hoe internationaal is je functie precies? 

“Behoorlijk internationaal! We hebben klanten over de hele wereld, en niet iedere klant spreekt goed Engels. Gelukkig spreek ik vloeiend Engels, Duits en FransVerder, kan ik een woordje Spaans en Italiaans meepraten.Hoewel het meeste werk gewoon op kantoor wordt gedaan, bezoekt Melissa ook regelmatig het buitenland samen met de accountmanager. “Ik ga minimaal 1 keer per jaar naar Frankrijk, ik ben wel eens mee naar Polen geweest en ik ga ook regelmatig mee naar beurzen om klanten te ontmoeten op onze eigen stand. Zo ben ik al 2 keer mee geweest naar beurzen in Berlijn en een keer naar Madrid. Heel leuk!”  

“Het leukste van mijn baan is de diversiteit. Geen dag is hetzelfde, heerlijk!” 

Merk je dat er cultuurverschillen zijn? 

“Ja, dat merk je zeker. Onder andere in de manier van communiceren. Bijvoorbeeld ide communicatie met zuidelijke landen wordt veel meer emotie gebruikt.” Behalve die andere manier van communiceren, verschillen ook de smaakvoorkeuren per land. “In Zuid-Europa eten ze bijvoorbeeld graag appels die heel rood en glanzend zijn. Onze Kanzi-appel, die mooi rood en shiny is met zijn waxlaagje, loopt in die regio heel goed. Een ander mooi voorbeeld is onze Migo-peer. Dat is een kruising tussen een harde Conference en een zoete Comice-peer en is zoet en hard tegelijk. Dat vinden we in Nederland en Duitsland heel fijn, want zo’n harde peer kun je perfect even tussendoor eten als je bijvoorbeeld in de auto zit. Maar in Frankrijk eten ze liever zachtere peren waar het sap uit druipt.”  

Is dit je eerste functie bij FruitMasters?  

“Ja en nee. Ik heb hier mijn afstudeerstage gedaan, ook op de exportafdeling. Na mijn afstuderen ben ik ergens anders gaan werken, maar na 2 jaar kon ik aan de slag bij FruitMasters. En inmiddels zit ik er alweer 4 jaar!” 

Wat vind je het állerleukste aan je baan?

“De diversiteit. Geen enkele dag is hetzelfde. Ik doe veel verschillende werkzaamheden, ik heb verschillende collega’s, veel verschillende klanten uit allerlei landen, en alles is iedere dag anders. Dat is echt heel tof. Daardoor ben ik altijd gedreven om naar mijn werk te gaan en te kijken wat de dag weer brengt. Soms is er spoed, soms is alles onder controle. Dat houdt je bezig. Het is nooit saai. Daar moet je denk ik wel tegen kunnen. Je moet wel enigszins stressbestendig zijn, want het is vaker hollen dan stilstaan. Persoonlijk hou ik daar wel van, ik kan toch niet stilzitten.”  

Hoe zou je de bedrijfscultuur van FruitMasters omschrijven? 

“Open, gedreven en benaderbaar. Er is altijd plek voor iedereenIk kan zowel bij mijn directeur als mijn leidinggevende aankloppen, en ik kan alles tegen iedereen zeggen.”  

Zou je je vrienden aanraden om hier te komen werken?

Ja, want FruitMasters is een leuk en divers bedrijf, waar je veel kan leren en waar je enorm kan groeien als je die ambitie en het talent hebt. Maar je moet bij ons wel een bepaalde drive hebben om het goed te willen doen, iedere dag het beste te bereiken voor de klant, de teler, FruitMasters en jezelf.