Meer berichten

FruitMaster Rick – ICT-medewerker

Rick Wielinga begon 3 jaar geleden als operator bij het peren-pakstation. Daar werkt hij deels nog steeds, maar inmiddels volgt hij ook een ICTopleiding om zijn droom waar te kunnen maken: een baan in de ICT. Hij loopt nu 2 dagen per week stage op de ICT-afdeling van FruitMasters.

De nerd om de hoek 

“ICT heeft mij altijd getrokken”, zegt Rick. “Ik was eigenlijk altijd ‘de nerd om de hoek’ bij mij in de straat vroeger! Als iemand problemen had met bijvoorbeeld een computer of telefoon, dan kwamen ze altijd bij mij. Daarom heb ik een klein ICT-bedrijfje opgezet. Toentertijd heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt: mensen helpen met ICT-vragen. Als ik iets leuk vind, dan ga ik er ook echt voor. En dat is ook de reden geweest dat ik nu heel bewust gekozen heb om de schoolbanken weer in te gaan en een opleiding te gaan volgen. ICT blijft steeds weer bij me terugkomen.”

Leren in de praktijk

“Na het halen van mijn diploma ben ik gelijk gaan werken. Ik ben niet iemand die iets leert uit boeken. Ik ben echt een praktisch persoon, dat vind ik leuker én ik leer op die manier veel sneller.” Hoewel Rick van zijn passie dus enige tijd toch zijn werk heeft kunnen maken, merkt hij ook dat alleen praktische ervaring niet genoeg is. “Aan de slag in de ICT-sector zonder een relevante opleiding blijkt toch minder makkelijk dan gedacht. Ondanks dat ik vaak hoor dat ik volledig voldoe aan de eisen als het om ervaring gaat, komt het papiertje dat ik niet heb steeds weer aan bod.” Rick besloot daarom heel bewust om juist nu te gaan voor een opleiding. “Ik ben nog jong en heb de motivatie om er voor de volle 100% voor te gaan.”

Meedenken

De beslissing om weer een studie te gaan volgen was voor Rick niet 1, 2, 3 gemaakt. “Ik heb best even getwijfeld voor ik de keuze uiteindelijk maakte”, vertelt hij. “Ik heb een gezin en een huis, dus om een studie in goede banen te leiden is wel wat planning nodig.” Toch hakte Rick uiteindelijk de knoop door. “Mijn vrouw heeft het laatste duwtje in de juiste richting gegeven.” Rick deelde het nieuws met FruitMasters en ook zijn collega’s waren enthousiast. “Daarna heb ik de opties met FruitMasters besproken. Bijvoorbeeld over mijn stage. Wat bleek? Die kon ik binnen FruitMasters doen! Nu werk ik drie dagen per week als operator en loop ik twee dagen per week stage op de ICT-afdeling.” Ook de opties om het werk, de studie en privé in een goede balans te krijgen, besprak Rick met zijn collega’s. “Fijn dat ik bij FruitMasters de ruimte en het vertrouwen krijg om mezelf verder te ontwikkelen!”