Een stage bij FruitMasters

Innovatie als motor van onze groei. Bij FruitMasters zijn we continu bezig met innovatieve ideeën en onderzoeken om zo steeds beter in te spelen op veranderingen om ons heen. Er zijn dan ook heel wat studenten die hun stage of onderzoek bij ons doen. Maak kennis met een aantal van deze knappe koppen en ontdek de mogelijkheden bij FruitMasters!

Ook stage lopen bij FruitMasters? Solliciteer dan via de vacature ‘Open Sollicitatie!’

Aardbeien telen in een container 

Mit groeide op tussen de fruitbomen, maar ging eerst een aantal jaar aan de slag als software ontwikkelaar. Hij werkte onder andere in Sillicon Valley, maar ontdekte als snel dat de hele dag achter een bureau zitten toch niet echt zijn ding was. Toen bleek dat zijn kennis over onder andere data, kunstmatige intelligentie en 3D-printing goed van pas kwam in de fruitteelt. Na een bezoek aan de Fruit Tech Campus wist hij het zeker: ik word teler. Nu volgt hij de versnelde opleiding Teelt en Technologie.

Spiegeltje, spiegeltje.. 

Niels studeert Werktuigbouwkunde en Rens studeert Technische Bedrijfskunde in Den Bosch. Samen deden zij de minor Improving Innovation bij FruitMasters. Tijdens deze minor deden de heren onderzoek naar een minder arbeidsintensieve manier voor het checken van het onderlabel bij het pakstation zachtfruit.

Data, data en nog eens data 

Merel Ypinga is 25 jaar en is bezig met haar afstudeeronderzoek voor haar master Data Science aan de Universiteit Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in Den Bosch. “Het gaat over data analyse, statistieken en implementatie van machine learning en data mining. Hiermee kun je machines maken die zelf dingen kunnen leren.”

 

Automatiseren kun je leren 

Sem Verploegh is 20 jaar en zit in het laatste studiejaar van de Associate degree Engineering aan de Avans Hogeschool Den Bosch. Tijdens zijn stage deed hij onderzoek naar een geautomatiseerd systeem om pakbladen met appels in kratten en dozen te leggen. Hij bedacht verschillende concepten om deze handeling te automatiseren.